Tuesday, July 28, 2009

2009.07.28. RT- kótyagos

A meleg megtette hatását. A fekvő lesünk előtti vízfelület rohamosan fogy. Míg a legutóbbi fotózáskor a les küszöbéig ért a víz, addig mára jó 10- 15 métert visszahúzódott.
Ennek következtében 400mm már bőven kevés a jó fotó készítéséhez.
Függetlenül ettől azért mára is jutott izgalom, annak ellenére, hogy egész rövidre sikeredett a mai nap. 2:30- kor kelés. Első leses fotózásom a balesetem óta. 3:40- kor már bent voltam a lesben, 4:45- ig egy kis alvás. :) Valamivel 5 után megérkezett egy 18 madárból álló kanalasgém csapat. Rajtuk kívül rengeteg cankó (pajzsos, réti, piroslábú, billegető), kislile, néhány gólyatöcs volt még jelen. Egyszer csak szemben velem, a nádfaj előtt megjelent egy szép kis róka. Ha jól néztem, egy nőstény! Tétován figyelte a madarakat, majd visszament a nádba! Úgy fél óra elteltével, mikor a kanalasokat fotóztam, arra lettem figyelmes, hogy egy róka szalad át az objektív előtt, szintén a nádfal előtt. Ez most egy másik volt. Sötétebb vörös volt. Vitt valamit. A távolság miatt elsőre nem tudtam megítélni, hogy mi az. Az elkészült képbe belenagyítva vettem észre, hogy egy fél őzgidát cipelt. Valahol találhatta. Remélhetőleg ez nem az a gida, amelyik a sutával rendszeresen lejárt inni és korábban kép is készült róla!
A mai nap nem tartott soká. 7:30 magasságában az első horgász birtokba vette a szomszédos tavat, elzavarva ezzel gyakorlatilag mindent! :(

1 comment:

Fejes Csaba said...

Ezek a horgászok... :(