Thursday, July 16, 2009

Holló (2009.07.16)

Az egész ott kezdődött, hogy valami (valaki(k)) rendszeresen összekenték a lesem ablakát. Hogy kiderítsem, hogy ki vagy mi, kitettem egy webkamerát. Hát, másfél nap alatt kiderült, hogy 1 holló pár az, akik rendszeres látogatóim, és a tükröződő üvegben ellenséget látván, rendszeresen támadják azt. (a webkamerás felvételek az oldalamon megtekinthetők. www.palankaizs.hu)

Azóta szinte beköltöztek a lesbe. Valahányszor kimegyek, Ők mindig ott vannak. Ha jó a megfigyelésem, idén 2 utódot neveltek, akik már kirepültek!

Ami miatt feltöltöttem ezt a képet az az, annak ellenére, hogy nem több, mint egy habituskép, hogy én a magam részéről még nem láttam hollót képen, zöld (nem téli) környezetben!

2 comments:

Fejes Csaba said...

Hát megvan őnagysága! De milyen jól lekaptad,ha jól látom a szemében az ég kékje tükröződik? Jó ez a keskeny dof-ja ennek a optikádnak bármivel is készült.. :)
Viszont visszatérve a "vadászatára", kifogtad az állítólag legintelligesnek mondott madarat a földön, a hollót? Azt hallottam hogy ők is szeretik a fényes dolgokat, akárcsak a szarkák.. Hehe,még jó hogy nem lovasították meg a webcamot,most légifelvételeket néznénk.. :)
Mindenesetre szép fotód lett róla!

Üdv.
Cs.

Suresh C. Sharma said...

This is a beautiful blog, with nice write ups and love bird pix.

But there is no 'followers' gadget on it, so I can't follow it.

Wonderful.
Suresh C Sharma