Wednesday, August 5, 2009

NIK Color Efex Pro 3.0

A napokban lehetőségem volt kipróbálni a fentebb nevezett Photoshop plugint.
Gondoltam, "csináljunk" tájképet! :)
Alapvetően nem szeretem, ha egy fotóban túl sok a PS. Sajnos azonban, mivel eddig nem igazán volt szükségem átmenetes szürke szűrőre, nem is bírok ilyennel, így ennek hiányát az elmúlt időszakban készült tájkép jellegű fotóimnál valahogy pótolni akartam. Többek között erre is nyújt lehetőséget ez a PS plugin!
Az első feltöltött kép ez nélkül, míg a második ezzel készült. A jövőben pedig beszerzek egy Cokin szűrőtartót és a hozzá való átmenetes szűrőket!

1 comment:

Fejes Csaba said...

No,örömmel látom hogy használod ezeket a pluginokat! Én a color efex-et már a 2es sorozat óta használom,de ajánlom mellé a viveza-t is,ő is nik program. Cokin szűrőkre meg egy jó honlapom van,igaz nem cokin, minőségre ugyan az csak 2Cokin árábol itt 10db-ot adnak... Szerintem nemrossz,sógorom már vett nyaralásra,hát igen jó!
Nézz itt szét.
Igazábol nekem a legnagyobb ellenségem a ps-ben az "aurásodás",hdr-nél gyakran látható éles kontúrok mellett,persze segíthető a dolog,egy kis életlen maszk-al :) pikk-pakk megvan. Épp ezért vigyázzunk az utólagos dolgokkal.
Ezt nem Neked mondom, hanem ugy mindenkinek aki idetéved,jobb hardveresen "módosítani" mint szoftveresen,és mennyire igaz ez..