Thursday, December 3, 2009

2009.12.03.

Hogy ne kelljen 4:00- kor kelni, már tegnap este kimentem a lesbe. Nem volt túl biztató, hogy kint -3°C volt. Bevackoltam magam. Nem volt melegem. Begyújtottam a gázmelegítőt. Kb. 2 óra kellett, mire kellemes meleg lett. Éjjel 1.5 óránként keltem, hogy nincs- e valami gond a gázzal. Hál' Istennek, nem volt! 6:30- ig aludtam. Nehezen akart kiviláglani. viszont szép deres reggel fogadott.
Aztán, 7:00 magasságában megérkeztek első látogatóim. 2 róka érkezett falatozni. Sajnos, ekkor még annyira kevés volt a fény, hogy iso400- on, f5.6- al 2.5mp- et lehetett exponálni. Így született ez a dokumentum fotó az egyik rókáról:





A rókák távozása után nem sokkal 4 egerészölyv érkezett, majd őket követte egy nagyobbacska holló csapat, majd további 2 ölyv. Közben az énekesek is szép számmal jártak az új etetőre, amit a napokban csináltam. Ez tulajdonképpen egy olyan önetető, amit a csirkeneveldékben, vagy otthon a baromfi udvarokban is fel lehet lelni. Annyiban más csak, hogy egyszerre bele lehet tenni kb 30 liter magot, így elég 2- 2.5 hetente etetni. Illetve, rákerült egy faggyú tároló edény, amire harkályfélét várok! Énekesből szén-, kék-, barát cinegén kívül volt fenyves cinege, csuszka és szajkó.
A mai nap szép számmal készültek video- k is, amit hamarosan feltöltök és már linkelem is ide be.

2 comments:

Fejes Csaba said...

Reggel mikor kinéztem az ablakon (7óra fele) már sejtettem hogy most kellene kimenni fotózni.. erre tatára kellett menni :( Ugyhogy csak itt nézhetek most szép deres fotókat, a rókakóma fotónak van egy feelingje,a párás ablak csak rátesz a hidegérzetre.
Szajkó gyönyörű,jó ez a 7D!! Gusztónak csak tegyél fel harkályokat,szereti(né) őket... hehehe :D:D

Patec said...

Hali!

Nagyon jók lettek ezek a "zúzmarás" ölyvek!Gratula!Megérte átfagyni érte!