Saturday, May 1, 2010

2010.04.30. Először az új lesben.

Múlt vasárnap helyére került a vízimadaras les. Mikor elkezdtük csinálni, a vele szembe támasztott elvárások magasak voltak. Legyen hasalós, könnyen mozdítható, vízhatlan, ússzon, vízszintből lehessen belőle fotózni, üveges legyen. Szinte az összes elvárás teljesült, kivéve a mobilitás, a mozgathatóság nem. Mi tagadás, lett vagy 80kg.
A kiszemelt területen vízhiány van, így szinte az összes tó ki van száradva. A legnagyobbon találtunk némi vizet. Úgy döntöttünk, ide tesszük. Igen ám, de attól a parttól, ahova könnyen be tudtunk állni, a kiszemelt hely úgy 150- 200m- re van, jó esetben is bokáig érő iszapon keresztül.
Nekivágtunk, megszenvedtünk, de a helyére került.
Csütörtök este, vak sötétben mentem be a lesbe, kint aludtam, pénteken fotóztam. A bejutás nagyon nehéz volt. Az utolsó 30 méteren négykézláb csúsztam- másztam a lesig az iszapban, ami csak úgy nagyjából derengett előttem, mert térdre estem, és a már addigra összejárkált iszapban nem tudtam talpra állni a felszerelés súlya alatt.
Másnap remek napom volt. Íme 3 kép:

4 comments:

rajli said...

Én mindig mondtam, hogy a természetfotósok nem százon mennek! :))) Ki az hülye, aki szúnyogok között, kényelmetlenül nyakig iszaposan érzi jól magát? Komplett ember az ilyen? Bérelne egy stúdiót, szép aktokat fotózna, dőlne a lé. Igaz akkor ki örvendeztetne meg minket ilyen nagyszerű fotókkal. Gratulálok, a leshez, de főképpen a kitartásodhoz és a remek fotókhoz!
Laci

Péter said...

Szép képek.Hogy ezért meg is kell küzdened,nem csak odaülsz,ez külön dicséretes.

Gódor Miklós said...

Teljesen természetes ami veled történt, nem is értem ki nem érti ezt??? Mi is "vízilesépítettünk" a héten, gumicsizmával készültem, mellig ért a víz...:)) Ami akkor őrület volt, az mostanra "jó sztory" lett. És még egy kép se készült... Neked már látom hogy megérte, szép fajokról szép képek.... Grat !

Kezs said...

A képek azt hiszem karpotolnak.
Megérte a szenvedest.
Lehet latni kepeket az elkeszuzlt lesrol?
Hogyan oldottatok meg vegul is a, hogy megfeleljen a sok elvarasnak a les?
Persze csak ha nem titkos a dolog...