Wednesday, September 2, 2009

24 óra

Az elmúlt 24 órában leselkedni voltam.
Azt hiszem, nem csináltam igazán jó képeket, azonban élményszámba menő 24 óra volt.
Tegnap este 18:00- ra értem ki. Elhelyezkedtem, letakarítottam az üveget, ami, ha lehet, még karcosabb mint korábban, mert bárhogy is takarom le, a hollók hozzá férkőznek és karcolják tovább.
Nos. Takarítás után megágyaztam és eltettem magam másnapra. Azaz, csak tettem volna, mert a les elé ekkor érkezett egy 2- 3. nyaras szarvas bika! Persze, fény már semmi, így nem sikerült megfotóznom. Ami kép lett, az meg erősen bemozdult. Csak úgy, az érdekessége kedvéért azért felteszek egy képet.





Az még csak ok, hogy megjelent, de a szarvasbőgésnek eleje lévén ő is bőgni kezdett. Hatalmas élmény volt. Később, távolabbról még további bikákat is hallottam!
A bika aztán észrevett és elment.
Ezután nem sokkal 2 bagoly érkezett az etető végében lévő spot- okra. Természetesen, jó (éles) fotó róluk sem készülhetett!







Reggel 4:30kor keltem. Amivel zártam az előző napt, azzal kezdtem az újat. A baglyok reggel is voltak!
Aztán a nap nem volt már olyan nagyon érdekes! Fotóztam karvalyt. Egy tojót és egy hímet is. Ezen kívül volt még holló, egerészölyv és egy új faj, a hegyi billegető (Grey Wagtail)

1 comment:

Fejes Csaba said...

Hmm,ritka élmény kifogni lesböl szarvasbőgést.. Na bennem lett volna para hajnalig. :D
Korai képek viszont tetszenek,nem mintha az éjjeli nem,de az más kategória. Nekem már egy hónapja mozdulatlan a gépem :(((( Talán az ősz meghozza a kedvem..